Bayanların Tercihi Tunikler

Kadınların, pantolon ya da eteklerinin üzerine giymeyi tercih ettiği tunikler, son tuniklerzamanlarda en çok kullanılan kıyafetlerdendir. Pek çok farklı tarz ve renkte tuniğe hemen hemen her mağazada rastlamamız mümkündür.

 

Tuniği kombinlemek aslında çok geniş bir çerçeve içerir. Çünkü sadece pantolon ya da etek üzerine değil, tayt ya da çoraplarla da kombin yapabiliriz. Mesela fermuar detaylı bir tunik tercih ettiğimizde tayt ile şık bir görünüme kavuşabiliriz. Tuniğin diğer bir geniş tercih alanında ise tesettür giyim vardır. Tesettürlü kadınların çoğunda tunik görebiliriz. Bu yoğun tercihten dolayı üretimi de çok fazla yapılmaktadır. Sadece mağazalarda değil, internetten de araştırma yaptığımızda birbirinden güzel modeller bulabiliriz.

 

Tuniklerin diğer bir tercih nedeniyse kilo fazlalarımızı kapatmaktır. Tuniğin boyu, en kısa kalça altında olduğu için ve omuzlarımızdan belimize kadar olan, kalça kısmını da kapattığı için o bölümdeki fazlalıklarımızı gizlememize yardımcı olur. Fakat tunik giyerken, dikkat etmemiz gereken ise kat kat giyinmemektir. Bu bizi hem olduğumuzdan kilolu gösterir.

Kat kat kıyafetimizin üzerine bide tuniği eklersek pek hoş bir görünüme kavuşmuş olmayız. Dikkat etmemiz gereken diğer bir nokta ise ayakkabılardır. Tunikle birlikte seçimimiz mesela uzun bir çizme olabilir. Tuniğimiz ister kısa ister uzun olsun, uzun çizmelerle daha ince ve uzun bir görünüme kavuşabiliriz. Ama seçimimiz düz bir ayakkabıdan yana olacaksa eğer tuniği daha kısa tutmalıyız. Böylece bacak boyumuz daha uzun görünecektir.

 

             Tunikler, genellikle ince bir kumaştan yapıldığı için yaz ya da bahar mevsiminde giyilir. Kış mevsiminde tek başına kullanılmazlar. Fakat paltoların içinden tercih edilebilir tabi ki. Tuniklere eklenen farklı detaylar vardır. Bunlardan en çok kullanılan ise kemerlerdir. Böylece bel kısmı daha ince tutulur ve daha zarif bir görüntüye kavuşturur bizi. Diğer bir kullanım alanı geniş olan detay ise kapşonlardır. Hem değişik bir hava katarken hem de yağmurlu ya da serin havalardan bizi korur. Görüldüğü üzere bu trend kıyafet dolaplarımızda yerini alması gereken kıyafetler içinde olup, kullanım alanı itibariyle bize en çok yardımcı olanlar içerisindedir.

 

Bir cevap yazın