Bayan Ve Baylar İçin Pantolonlar

pantolonPantolon kadınlar ve erkekler tarafından kullanılabilen bir alt giyim parçasıdır. İnsanların günlük hayatlarında çoklukla kullanmayı tercih ettiği pantolonlar birçok farklı doku, kumaş, desen, form, renk özelliklerine sahip olabilir. Kadınlar giyimlerinde pantolon yerine başka parçalar da kullanabilirken, erkekler alt giyim grubunda yalnızca pantolon ve şort kullanabiliyor. Erkeklerin giyim seçenekleri bayanlara göre daha kısıtlıdır. Bu yüzdendir ki pantolonlar erkekler için bir hayli fazla önem taşır.

Kabataslak bir bakışla erkek pantolonları iki gruba ayrılır. Kumaş pantolonlar ve jeanler. Kumaş pantolonlar genelde orta yaşa veya çalışan kesime hitap etmektedir. Kumaş pantolonlar genelde gömlekle kullanılır. Uygun renkte bir gömlek, kemer ve ayakkabıyla şıklığa şıklık katan bu pantolonların en önemli unsuru vücut tipine uygun olmasıdır. Beden uzunluğunu daha kısa ya da olması gerekenden uzun göstermemeli veya kişiyi olduğundan daha kilolu göstermemelidir.

Jeanlar çok fazla iş hayatında kullanılan pantolonlardan değildir. Tabi ki bu durum iş türüne göre değişir her zaman aynı değildir. Jean pantolonlar genelde gençler tarafından tercih edilse de, orta yaş ve ileri yaş grubu tarafından da tercih edilebilir. Jean pantolon giyen bir genç çok dikkatimizi çekmese de, ileriki yaşlarda yırtık bir Jean giyen bir bay son derece ilgimizi çekebilir. Çünkü bu durum onu olduğundan daha genç ve dinamik gösterecektir. Artık erkek pantolonlarında daha dar kesimler gençler tarafından rağbet görüyor. Önceki yıllarda moda olan düşük bel yerini normal orta bel modellere bıraktı.

Bayanlar için pantolon seçeneği oldukça fazla. Etek pantolonlar, dar pantolonlar, yüksek orta düşük bel pantolonlar, şalvar kesim pantolonlar ve niceleri… Ve tabi ki bütün bu pantolon modelleri birçok kumaş çeşidi ve desen farklılıklarıyla seçenekleri oldukça arttırıyor. Jean pantolonlar her yaş bayan tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor. Üstelik mevsim gözetmeksizin altlarına farklı ayakkabı tercihleriyle kombinlenebiliyor.

İspanyol paça pantolonlar ve yüksek bel dar yada çok bol pantolonlar bu sezonun en hit parçaları. Yüksek bel dar bir pantolonun üstüne göbeği hafif açıkta bırakacak bir şekilde bluzlar giyiliyor. Altlarına sneakers, spor ayakkabı, sandalet ya da çizme. Erkekler bayanların modellerinde pantolonlar giyemediği gibi artık bayanlar erkek tipinde pantolonlar giyiyor isimleri de ‘boyfriend’.

Bir cevap yazın