Başörtüsü Seçmek Sanattır

Başörtüsü tesettür giyimin belki de en önemli parçası, olmazsa olmazıdır. O sadece bir kumaş değil, dini inancın simgesi ve tesettürlü bayanların şıklığını tamamlayan en önemli detaydır. Yüzü çevreleyen başörtüsü kişinin görünümünü tamamen değiştirebilecek bir güce sahiptir, bu yüzden başörtüsü seçimi oldukça önemlidir.

 

Moda Selvim’de görebileceğiniz yüzlerce başörtüsü modelinden biri mutlaka sizin kalbinizi fethedecektir. Ama burada önemli olan hangi mevsimde, nerede, nasıl bir başörtüsü kullanmanız gerektiğini bilmektir. Yeni bir başörtüsü almadan önce Moda Selvim’in sizler için hazırladığı bu yazıdaki ipuçlarına dikkat ederek çok daha sağlıklı ve şık bir seçim yapabilirsiniz.

 

Her şeyden önce dikkat etmeniz gereken başörtüsü ile kıyafetinizi büyük bir uyum içinde kombinlemek olmadır. Günlük yaşamda varaklı, yaldızlı fantezi başörtüsü modellerinden uzak durmalı; ipek ve tivil eşarpları tercih etmelisiniz. 15-30 yaş arası bayanların tercihi yarı mat görünümdeki tivil kumaşlar olmaktadır. İpeğin parlaklığı ise zarif ve kaliteli bir duruş sergiler, 30 yaş ve üzerindeyseniz günlük hayatta gönül rahatlığıyla ipek eşarpları tercih edebilirsiniz. Saten türevi eşarpları ise sadece özel davetlerde kullanmalısınız.

 

Dört mevsimin yaşandığı ülkemizde başörtüsü seçiminde önemli bir kriter de kumaşın mevsimlere uygunluğudur. Bahar ve yaz aylarında ince tivil kumaşlar, kış aylarında da soğuktan korunmak için pamuklu ya da kalın tivil başörtüleri tercih edilmelidir. Başörtüsü seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da düz mü yoksa desenli bir model mi seçeceğinizdir. Başörtünüz her zaman kıyafetinizle uyumlu olmalıdır; kıyafetiniz sadeyse desenli bir başörtü kullanabilir ya da tam tersini uygulayabilirsiniz. Yani desenin, hareketin sadece kıyafette ya da başörtüsünde olmasına özen göstermelisiniz. Şal, çiçek, serpme veya geometrik desenlerde ise renk uyumuna ve desenlerin geçişine dikkat ettiğiniz sürece her zaman asil ve şık görüneceğinizi söyleyebiliriz.

 

 

Bir cevap yazın