Başörtüsü Modasında Yılın Renkleri

basortusuBaşörtüyü eskiden sadece televizyonda hizmet ya da temizlik sektöründe çalışan kadınların başında görürdük. Bunların hepsi geride kaldı. Başörtüsü artık sosyal hayatın her yerinde yer almanız için bir engel değil. Bununla birlikte hem inanca uygun hem de estetik katkılara cevap veren kıyafetler ve başörtüleri moda oldu. Artık şıklığınızı güzel bir başörtüsü ile tamamlayabilirsiniz.

Başörtüsü mü, Şal mı?

 

 

Başörtüsü hala vazgeçilmeniz olabilir. Kadınlar giderek şal örtmeye yöneldi. Ama hem şal hem de başörtüsü kullanıyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı tüyolar verebiliriz. Şal örtmenindi, başörtüsü kullanmanındı çeşitleri mevcut. Başörtüsünü arkadan bağlayabilirsiniz ama burada dikkat etmeniz gereken mutlaka uç kısmını bağladığınız yerin üstünde bırakmanız. Bağlayarak örtmeyi sadece uzun boyunlu bayanlara öneriyoruz.

 

 

Başörtüsü ve şal kullanırken kullanılan saç tokaları da oldukça moda. Başörtüsünün hem tüm özelliğini korumasını sağladığı gibi hem de şık ve havalı bir görüntüye neden oluyor. Bu yılda başörtüsü ve şalda kabarık ve salaş görüntü tercih ediliyor. Ne kadar doğal ve rahat görünüyorsa o kadar iyi bir görüntü elde ediyorsunuz. Abartıdan sakının. Doğal görüntü vermek şıklığın başlangıcıdır.

Başörtüsü ve Şalda Renk kombinleri

,

 

Başörtüsü ve şalda sadelik yine şıklığın anahtarı. Güllü, karışık, çok renkli eşarp ve şalların modası çoktan geçti. Kıyafetinize uygun kombinler ile düz ya da çok az desen içerenleri tercih etmelisiniz. Özellikle kilo sorunu olan bayanlar kalabalık görüntüden uzak durmalı. Yani düz başörtü ve şallar tercih edilmeli.

Renkleri doğru kombinlemek şıklığınızın anahtarı olacaktır. Bunu iki şekilde başarabilirsiniz. Ya uyumlu farklı renkler ya da şaşırtmacalı zıt renkler kullanabilirsiniz. Mesela açık mavi bir tuniğin üzerine ya hoş bir pembe veya mor ya da sarı kullanabilirsiniz.

 

 

Fakat kıyafetin içindeki renklerle uyumlu başörtüsü kullanma devri gerilerde kaldı. Başörtüsü ile sade kıyafetinize renk atmayı düşünün. Çok uyumlu kıyafet ve başörtüsü boğucu bir görüntü ortaya çıkarıyor. Bundan uzak durun.

 

 

Başörtüsü kullanırken diğer önemsemeniz gereken ten renginize uyumu. Açık tenliler hem canlı hem de koyu renkleri gayet rahat kullanabilir. Fakat esmer ten rengine sahipseniz biraz uğraşmanız gerekebilir. Yüzünüzü yok eden sof renkleri değil, ortaya çıkartan soft renkleri tercih edin. Başörtüsü ya da şal almadan önce muhakkak deneyin

 

 

           Başörtüsü ya da şal ne kullanıyorsanız kullanın en önemlisi yüzünüzde ki tebessüm olacaktır. Bir tebessüm tüm kusurları gizler. Sizi pozitif yapar.

 

 

Bir cevap yazın