Baş Örtülü Kadınlar Hangi Kaban Modellerini Tercih Etmeli?

Kadınlar kıyafet uyumu konusunda oldukça hassastır. Bu uyumu tesettürlü olsun ya da olmasın tüm kadınların özenle yakalamaya çalıştığı bilinen bir gerçektir. Kadınların baş örtüsüne uygun dış giyim tercihleri diğer kıyafetlerine oranla daha büyük önem taşır. Bunun nedeni dış giyimin herkes tarafından görülebilir olmasıdır. Sokakta ya da farklı mekanlarda ilk izlenim kaban ya da mont gibi asıl elbiselerin üzerine giyilen giysi ile oluşur.

Nasıl Bir Kaban Giyilmeli?

Giyim tarzına bağlı olarak tesettür kaban seçimi yapılmalıdır. Eğer klasik bir giyim tarzına sahip ise kişinin bu çizgide üretilmiş kabanlara öncelik vermesi daha uygun olacaktır. Elbise ya da etek ile giyilecek kabanlar farklı tarzda pantolon ya da tayt ile giyilecek kabanlar ise daha farklı modellerde üretilmiştir. Ancak genel hatları ile tüm kıyafetlere uyabilecek tesettür kaban modellerine de ulaşmak mümkündür.

Bu seçimde spor çizgi kapüşon klasik çizgi ise kürk modeller ile belirlenebilir. Yine de net bir ayrım yapmak bu konuda hatalı olacaktır. Kot pantolonların klasik hale getirilebilen özel kesim ya da süslemeleri, klasik elbiselerin spor hale getirilmesi gibi pek çok başkalaşım bu konuda net bir bilgi vermeyi önlemektedir. Bu nedenle kişilerin kendi kombinleyecekleri ürünlere bakarak karar vermesi daha doğru olacaktır.

Etek benzeri geniş bir açılıma sahip olan kaban modelleri daha fazla bir kıyafetle kombinlenebilir. Özellikle pantolon tercihi fazla olan kadınların bu tür kabanlar ile daha rahat hareket ettiği ve daha şık olduğu bir gerçektir. Yandan bağlamalı ya da kuşaklı olarak tabir edilen diz altı kabanlar kürklü olarak tasarlanmıştır.

Bu ürün de yine pantolon ile çok daha rahat kombin yapılabilecektir. Etek ya da elbise ile kombin yapılacak ürünlerin başında ise belden aşağıya inerken net bir kesime sahip olan kabanlar daha rahat kullanılacaktır. Bu giyim tarzında ya da bu kıyafetler ile oval kesimler hoş durmayacağı için altı düz ve uzun kaban modelleri tercih edilir ise daha rahat şıklığa ulaşmak mümkün olacaktır.

Bir cevap yazın