Az Bütçe İle Şık Tesettür Giyim Mümkündür

Modern ve kapalı giyim tarzını benimsemiş kadınlar şık olmak için çok para harcamak zorunda değildir. Küçük bütçelerle de pekala ucuz tesettür giyim ile stil sahibi olabilmek mümkündür.

Tesettür Giyim Nedir?

Daha çok İslami kültüre ait bir kavramdır. İslam dünyasında kadınların kıyafetleri ile ilgili tanımlamalarda kullanılan bir terimdir.

Tesettür giyim ise; daha muhafazakar olarak tarif edilecek yaşam tarzını benimsemiş genç kız ve kadınların bu yaşam tarzına uygun kıyafetlerinin tamamına verilen bir isimdir.

Tesettür Giyimin Özellikleri Nelerdir?

Tesettür giyimde saçların kapalı olması şarttır. Kıyafetler buna göre tasarlanır. Tesettür giyimde vücut hatlarının belirgin olmaması bilhassa bazı kısımların kapatılmasına dikkat edilir.

Tesettür giyimde ilke örtünmek ve kapanmaktır, bu sebeple dekolte gibi ayrıntılar kullanılmaz. Kullanılan kumaşların vücudu saran türden olmamasına özen gösterilir. Bu kumaşlar üretimde kullanılmaz. Örneğin; Trasparan kumaş gibi.

Tesettür giyimde dar pantolon ve kısa etek gibi unsurlar kullanılmaz. Elbise, etek ya da ferace ve pardesü gibi giysilerin boyunun uzun olmasına yahut kombinler tasarlayarak kıyafetin kapalı olması kriterine uygun olmasına dikkat edilir.

Tesettür giyimin en sıkıntılı ve tesettür moda dünyasının çözümler bulmaya çalıştığı nokta eşarp veya türban ayrıntısıdır. Uyumlu ve şık bir stil oluşturabilmek için kıyafetin takılacak eşarp ile uyumlu olması gerekir. Bu nedenle tasarım aşamasında uygun başörtüleri de kombinlenerek üretilmektedir.

Kısıtlı Bütçe İle Şık Tesettür Giyimin Püf Noktaları

Önceki yıllarda kapalı hanımlar tesettüre uygun kıyafet bulmakta zorluk çekmişlerdi. Bugün tesettür giyim alanında çok sayıda firma vardır. Moda selvim kadınların büyük ilgisi ve talebi ile karşılaşmaktadır. Moda selvim, şık ve kapalı giyimin mümkün olabileceğini tasarımları ile ispatlamış bir isimdir.

Kadınlar, az bir bütçe ile de ucuz tesettür giyim ürünleri edinerek kendi özgün stillerini oluşturabilirler. Bunun için şunlara dikkat etmelidirler:

– Kendi vücudunuzu iyi tanıyın ve uygun kıyafetler seçin.

– Mağazaların indirimlerini yakın takibe alın ve beğendiğiniz kıyafetleri fiyatları düştüğünde satın alın.

– Temel birkaç giysi alıp bunları uygun fiyata bulduğunuz diğer parçalarla kombin yapın. Örneğin; lacivert pardesünüzü indirimlerden satın aldığınız renk uyumuna uygun birden çok eşarp ile kombinlediğinizde çok sayıda yeni giysiniz olmuş olacaktır.

– Renk uyumuna dikkat ederek satın alacağınız iki adet pantolon takım kombini biraz da hayal gücünüzü kullanarak farklı şekillerde karıştırarak giydiğinizde 5, 6 adet varyasyonda yeni ve değişik giysiniz olacaktır.

 

 

 

Bir cevap yazın