Abiyelerde Doğru Seçim ve Şıklık

tesettür abiyeKadınların dolabında özenerek ve çok beğenerek aldığı en önemli parça abiyedir. Abiye denildiğinde akla ilk gelen uçuş uçuş, gösterişli, payetli ve çok detaylı kıyafetler gelmektedir. Oysa ki yeni abiye anlayışında bu düşünceler artık yerinin sade-şık bir görüşe bırakmıştır. Sade-şık görüş birçok kadının isteği doğrultusunda tasarımcıların da bir hayli dikkatini çeken görüşler arasına girmiştir. Hem sadelik hem de şıklığın buluşturulduğu ender parçalardan olan abiyeler her sezon değişen anlayış ve görsellikleri ile kadınların dolabını süsleyen kıyafetlerdendir.

 Tesettür Abiye Seçimi

 

Abiyeler genellikle bir ya da iki defa giyinilip dolapta tutulmaktadırlar. Çünkü son dönemlerde abiye ve diğer kıyafet alanlarında ciddi bir genişleme olmuş böylece de kadınlar seçim konusunda oldukça rahatlamışlardır. Abiyeler düğünlerde, mezuniyet balolarında, şık davetlerde ya da çeşitli özel günlerde tercih edilen kıyafetlerdir. Gösterişi seven kadınlar için detaylı abiyeler tasarlanırken sadeliği seven kadınlar içinse daha az ince detaylı ve şık kumaş şekilleri verilerek abiyeler tasarlanmaktadır. Özellikle tesettür abiye seçiminde kadınların en çok dikkat ettiği özellikler kumaş özellikleri olmaktadır.

 Tesettür Abiyede Kumaş Özellikleri

 

Tesettür abiye kadınların diğer kıyafetlere göre daha az seçim yaptıkları parçalar arasındadır. Abiyeler genellikle alındığında bir ya da iki defa giyinilen daha sonrasında da dolaba kaldırılan kıyafetlerdendir. Bundan dolayı kadınlar gösterişten ziyade sade abiye seçimlerine yönelmektedirler. Sade seçimleri her ortamda giyinebildiklerinden dolayı daha fazla gerçekleştirmektedirler. Sade abiyeler de genellikle orta yaşta kadınların tercih ettikleri abiyelerdendir. Tesettür abiyeler genellikle geniş kumaşlardan, uzun ve ince işlemelerin yer aldığı kıyafetlerdir. Ayrıca giyinilebildikleri ortam sayısı da diğer kıyafetlere oranla daha azdır.

 

 Tesettür Abiyede Tasarımın Önemi

 

Her kıyafet tasarımı yapılırken öncelikle kadınlara uygun olup olmadığına bakılır. Bu anlayış tesettür giyimde daha fazla yerleşmiştir. Tesettüre yönelen kadınlar genellikle geniş ve vücutlarına yapışmayan abiyeleri tercih etmektedirler. Bu durumda da tasarıma daha fazla önem vermektedirler. Çünkü tesettür abiye tasarımında önemli noktalardan biri tasarım detaylarıdır. Detayın ve işlemenin çok olduğu abiyeler daha fazla göz yormakta ve giyinilebilecek ortam sayısını kısıtlamaktadır. Bu durumda da abiyenin kullanım ömrü azalmaktadır.

 

Bir cevap yazın