Abiye Tesettür Giyimde Nasıl Seçimler Yapılmalıdır?

tesettür giyim abiyeÖzel günlerde giyilen abiye kıyafetler, oldukça şık seçenekler sunuyor. Düğün, nişan gibi etkinliklerde herkes şık olmak ister. Ancak bunu sağlamanın belli detayları vardır. Aksi halde şık görünmek isterken, yanlış seçimler yapılabilir. Bu nedenle konu hakkında bazı bilgilere sahip olmak yararlıdır.

 

  Abiye Kıyafetin Nerede Giyileceği Önemlidir

 

Bir tesettür giyim abiye seçiminde, kıyafetin nerede giyileceği hesaplanmalıdır. Bu tür kıyafetler genellikle söz, nişan, düğün etkinliklerinde giyilir. Sünnet düğünü, kına gecesi etkinlikleri de abiye giyimi gerektirir.

 

Kıyafet seçilirken, etkinliği düzenleyen kişiniz size yakınlığı çok önemlidir. Örneğin yakın bir aile bireyinin düğününde gösterişli kıyafetler seçebilirsiniz. Çünkü herkes sizi bugün çok daha şık görmek isteyecektir. Ancak uzaktan akrabalar veya arkadaş düğünlerinde sade abiyeler seçilmelidir. Bu seçim çok daha uygun olacaktır.

 

 Abiye Kıyafetin Vücut Tipinize Uygun Olması

 

Abiye kıyafetler, genellikle gösterişli bir şıklık sunar. Bu durumda herkesin gözleri sizin üzerinize çevrilecektir. Dolayısıyla vücut tipinize uygun olmayan abiyeler, hemen dikkat çeker. Mesela, fazla kilolardan şikayetçiyseniz, kilolarınızı gizleyecek bir seçim yapabilirsiniz. Bu durumda enine çizgiler, kabarık pileler size hiç uygun olmayabilir.

 

Boyunuz kısa ise, boyunuz daha uzun gösterecek kıyafetler seçebilirsiniz. Düşük belli etekler ve pantolonlar sizi kısa gösterecektir. Bunun yerine yüksek belli seçimler yapabilirsiniz. Ayrıca boyu uzun gösteren tek parça elbiseler ideal olacaktır.

 

  Abiye Kıyafet Kombini Bir Bütün Olmalı

 

Kıyafet seçimi kadar aksesuarlar da önemlidir. Bir tesettür giyim abiye kıyafette her şey mükemmel uyumlu olmalıdır. Eşarp seçiminden çanta ve ayakkabıya kadar her şey, uyum içermelidir. Kullanılacak olan kolye bileklik, yüzük gibi unsurlar da önemlidir.

 

 

Bu tür seçimlerde ölçülü olmak değer taşır. Örneğin gösterişli bir kıyafet seçtiğinizi var sayalım. Bu kıyafetle kullanacağınız çantanın aynı gösterişe sahip olması gerekmez. Çantanızı, kıyafetin detaylarıyla uyumlu ama sade olarak seçebilirsiniz. Aynı uygulamayı ayakkabılarda da yapmak doğru olacaktır.

 

Takılarda da kıyafetin durumuna göre gösterişten kaçınmak gerekir. Abiye kıyafet seçiminde tüm bu nitelikler önemlidir. Bunlara uygun olarak yapılan seçimler size şıklığı sunar. Bu sayede özel gün ve gecelerde şıklığınızla fark yaratabilirsiniz.

Bir cevap yazın