Abiye Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

 

BİRBEN - Aycan Pul Payet Balık Abiye BRB4189 Pudra (1)Abiye daha çok özel günlerde gidilmektedir. Abiye nişan ve düğünlerde daha çok tercih edilmektedir.

 

Abiye seçimi nasıl yapılmalıdır?

 

Abiye seçimi çok farklı şekilde yapılmaktadır. Özel dikim veya hazır olarak tasarlananlar vardır. Tesettür abiye seçiminde daha çok özel dikim tercih edilmektedir. Özel dikimde kişi sil baştan yaratıyor. Her istediğini değiştirir veya farklı renkler kullanabilir.

 

Abiye kullanımı neden çok tercih ediliyor?

 

Abiye aslında bir veya iki kullanımı olan bir giysidir. Gelin olan kişi veya yakınlarındaki genç kızlar daha çok tercih ediyor. Tek parça bir giysi olduğu için kullanımı rahat ve düzenli bir elbise modelidir. Tesettür abiye tercihinde türban rengi birebir aynı olmayabilir. Öyle bulunması çok zor olan bir şeydir. Ama abiye kumaşından türbanda kesilerek takım halinde satılan modeller vardır.

 

Abiye sade mi olmalı yoksa süslü mü?

 

Abiye seçimi kişinin zevkine ve kullanımına kalmış bir şeydir. Kişinin kafasında nasıl bir model veya renk seçimi var ise onu seçmelidir. Herkesin her söylediğine veya yorumlarına aldırış etmemelidir. Kimisi sadelikten yana olur kimisi de çok şatafatlı ve süslü modellerden hoşlanırlar.

 

Tesettür abiye seçimi illa başı kapalı kişiler tercih edecek diye bir şey yoktur. Kişinin başı açık olur ama giysisini açık almak istemez. Böyle bir seçim yapacak kişi de tesettür abiyeyi tercih edebilir. Tesettür abiye kolları ve göğüs kısmının kapalı ve daha derli toplu olmasıdır. Artık günümüzde de daha çok tesettür giyim çoğalmıştır. Nedense tesettür giyim mağazaları da artık iç içe olmaktadır.

 

Abiye alırken rahat edilecek şekilde alınmalıdır. Vücudu fit olan veya ideal kiloya sahip kişilere abiye modelleri yakışmaktadır. Balıketli kişilere yakışır ama yine de bir yerlerden pürüzlük verir. Seçim yapılırken bunlara çok dikkat etmek gerekir. Görüntü güzelliği olsun diye tercih edilirse oturup kalkarken kişi rahat edemez. Özel günlerde kullanılacağı için abiye kendisini göstermelidir. Renk seçimi kişiye kalmış bir şeydir. Ama yine de pastel renkler tercih ediliyor. Türbanlı abiyenin türbanına güzel süsler ve takılar kullanılabilir. Abiye modellerinde türban tasarımı da çok önemlidir. Birçok modelde türban modelleri yapılmaktadır.

 

Bir cevap yazın