Abiye Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Mezuniyet, düğün nişan ya da her hangi bir özel etkinliklerde olabildiğince şık görünmek ve bakışları üzerinize çekmek için, kıyafet seçiminde önceliğiniz abiye kıyafetlerdir. Ancak her abiyenin herkesin üzerinde şık ve asil duracak diye bir kaidesi de yoktur. Bunun için abiye seçiminde dikkat edilmesi gereken detaylar vardı. İşte o detaylar…

 Kumaş Yapısı En Önemli Nokta

 

Abiye seçimine dikkat etmeniz gereken en önemli detay kumaş yapısıdır. Düğün nişan ya da kına gecesi gibi ritüel etkinliklerde polyester ya da saten kumaşlardan yapılmış modeller tercih edilmelidir. Toplantı ya da özel yemeklerde ise saten, ipek ya da şifon kumaşlarda tasarlanmış modelleri tercih etmelisiniz.

 

Renk Seçimi

           Abiye seçerken renk seçiminde zorlanıyorsanız, platin, dore, neon ve siyah gibi modası geçmeyen renkleri tercih etmelisiniz. Eğer tercihiniz iddialı renklerden yanaysa da, o zaman turkuaz mavisi ve mavinin en iddialı tonlarını tercih edebilirsiniz. Bir diğer önemli nokta is açık havada yapılan bir etkinliğe katılacaksanız, koyu renklerle yapılmış abiye modellerini ve şık aksesuarları tercih etmelisiniz. Kapalı alandaysanız da açık renkler ya da sade abiye modellerini tercih etmelisiniz. Bol ışıklı ortamlarda koyu renkli abiyeler tercih ederek, abiyenize şıklık ve asillik katacak takılar tercih edilmelidir.

 

Abiye tasarımcıları abiye seçiminde cesaretli olmanızdan yanadır. Çünkü üzerinizde hoş durmayacağınızı düşündüğünüz modellerin yakışabileceğini öneriyor. Bu yüzden her çeşit abiye modelinin denemekten kaçınmamalısınız. Her dönem moda olan askılı model ve straplez kesim abiye modellerini tercih edebilirsiniz. Daha da cüretkâr olmaktan yanaysanız da, geometrik kesim ya da tek omuzlu modelleri deneyebilirsiniz.

 

Abiye seçiminde aksesuarlar ve detaylarda ön planda olmalı. Işıltılı taşlar ve payetler her dönem eskimeyen ve modası geçmeyen aksesuar olduğundan dolayı abiye üzerinde ön plana çıkmaktadır. Her sezon modada yerini koruyan şeffaf ve dantelli geçişlerde abiye modellerinde önemli detaylar arasında yer almaktadır. Tarzınıza ve zevkinize hitap eden tüm abiye modellerini Modaselvim ‘de bulabilirsiniz. İster kapalı olun, ister açık olun hiç fark etmez, herkese uygun abiyeler Modaselvim E-ticaret sitesinin kategorilerini süslüyor. Tek yapmanız gereken sadece bedeninize ve zevkinize uygun abiye modellerini seçmeniz. Şıklık Modaselvimde yakalanır…

 

 

 

 

Bir cevap yazın