Abiye Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Tesettür abiye kullanımında kadınlar sevdiği şeyleri almaya dikkat ediyorlar. Ama dikkat edilmesi gereken birçok noktalar vardır. Çünkü kişi aldığı abiyenin içinde kendini rahat hissetmeli ve daha rahat hareket etmelidir. Tesettür abiye seçerken abiyenin boyuna, rengi ne, kumaşına ve kişi kendinin vücut şekline dikkat etmelidir. Elbisenin ağırlığını fiyatı, boyu ya da gösterdiği kabalığı belirlemez. Kumaş ve ince detaylar abiyenin ağırlığını belirler. Katılacak olan ortamda kişi yaşadığı yere bağlı abiye seçmelidir. Bir abiye seçerken kişilerin yaşına da uygun abiyeler seçmek gerekir. Bazı abiyeler vardır ki kişinin yaşını aşağı çekebilir ya da yukarı çıkarabilir.

Abiye Seçiminde Kumaş ve Dikim Belirlenmesi;

Abiye seçerken kumaşına özellikle dikkat edilmelidir. Çünkü seçeceğiniz kumaş sizi gittiğiniz yerde rahatsız etmemelidir. Konfor sizin için ön planda olmalıdır. Seçeceğiniz iyi kumaş tesettür abiyenin de kalitesini ortaya çıkarır. Kumaşın yapısına dikkat etmek tesettür abiye seçiminde yardımcı olur.

Aşırı parlak renkler ve gece elbisesine benzer abiyeler kişinin kalitesini düşürür. Fazla uzun abiyeler yürüyüş sırasında takılıp düşmeye yol açacağı için boyunu ne fazla uzun ne de fazla kısa seçilmelidir. Kısacası kişi kendi boyuna uygun ve kendi ten rengini yakışacak renkte abiyeleri seçmelidir. Bazı abiye boyları kişinin kendisini uzun gösterebilir. Topuklu ayakkabı ile birlikte bacak boyunu uzatabilir ve uzun gelen abiyeyi boyuna tam uygun şekilde ayarlayabilir.

Abiye Seçiminde Vücut Şekline Göre Seçim;

Kadınlar abiye seçerken vücuduna oturmamasını ve fazla bol kalmamasına dikkat etmesi gerektiği için kişinin kendini tanıması önemlidir. Kendini neyin yakışıp yakışmayacağını bilmesi seçeceği abiye de kendine uygun olanı seçmesi kolaylaşacaktır.Mesela ince belli bir kadın bol bir şey tercih etmezken, kalın belli kadın ise dar bir abiye tercih edemez. Balık model bir abiye giymek için ince bele sahip olmak gerekir. Eğer ki kalın belli kadın balık model abiye giymek isterse şıklıktan çıkıp rüküşlüğe doğru yol alacaktır.

Abiye seçerken göz önünde olan birçok seçenek olduğu için tesettür abiye seçiminde zorlanabilir. Ama yukarıda bahsedilen kuralları göz önünde bulundurarak seçenekleri aza indirebilir ve bu sayede sitemizde bulunan seçeneklerden kolaylıkla yararlanabilir. Bunları uyguladıktan sonra kısa sürede şıklığa ulaşılabilir. Unutmayınız ki abiye seçmek zor bir iş değildir. Bu seçimi zorlaştırmayın. Her şey sizin elinizde, kendinizi tanıdıktan sonra bütün işler kolaydır.

Bir cevap yazın