Abiye Modellerinin Kullanım Alanları Nelerdir?

 

Abiyelerde, trend modeller nelerdir?

 

Son yıllarda internet satış sitelerinin yoğunlukta tercih edilmesi ile, dış mağazalardan çok internet satış mağazaları büyük değişiklikler, gelişmiş modellere hakim satışlar gerçekleştirmektedir. Binlerce değişik tasarımlarda modelleri çok uygun fiyatlar aralığında bulabilmek mümkündür. Sık olarak tercih edilen abiye modellerinde trend renkler ise yoğunlukta;

 

– Lacivert, mor, mürdüm, haki yeşili, petrol mavisi, pudra pembesi ve somon ya da zümrüt renkleridir.

 

Her alanda rahatlıkla kullanılabilecek renkler, tercih edilen alanın özelliğine ve kullanımlarına göre, değişmektedir. Somon renklerin sıra dışı açıklığı abiye kullanım alanlarında sıklıkla gece kullanımlarında tercih edilebilir. Etek ve bluz ayrımlı modeller maksimum 2 renk sadeliğine hakim olmalıdır. Aksesuarların vermiş olduğu renk değişikliği ile farklı tonlarda göz yorgunluğu olmaması gerekir.

 

 Modellerde en sık tercih edilen tasarımlar nelerdir?

 

Dantelli şifon tasarımlarda kullanılan abiyeler, genel olarak kullanım alanları düğün konseptlerine uygun tercih edilebilir. Son yıllarda sıklıkla tercih edilen balık elbise modellerinde uzun kuyruklu tasarımları, genel olarak kuyruk detaylarında işlenen özel işlemeler ve pullarla sıra dışı bir kullanım tercih edenlerin en doğru seçimidir. Balık elbiselerinde tesettür giyime özel olarak tasarlanan abiyeler, yoğunlukta haki yeşili ya da sarı olarak kullanıldığında mutlak suretle eşarp kombini de tonu ile birebir olması gerekir. Yüksek ölçüde, küçük renk detayları dahi büyük göz karmaşasına neden olabilmektedir. abiye modellerinde kombin ve renk uyumları detaylandırma kısımlarının farklı renklere hakim olması ile aynı renklerde kombinler ve aksesuarlar tercih edilebilmektedir.

 

 Nişan, düğün ve kına konsepti için özel abiye seçimleri nasıl olmalı?

 

Özel zamanlarda kullanım için tercih edilen modeller genel olarak gecenin ve gündüzün ağırlığına göre değişiklik gösterebilir. Nişan, kına gibi organizasyonlarda tercih edilecek modeller, bel ve manşet detaylı abiyelerin yanı sıra, kuyruksuz dantelli ve zarif tasarımlar tercih edilebilir. Genel kullanım alanlarında mevcut olan sadelikten yana kesimler daha zarif ve abartısız olmak için tercih edilmesi gerekir. Düğün konseptlerinde kabarık pul detaylı modeller daha çok dikkat çekmektedir. Uzun kuyruklu ya da kabarık etekli abiye modelleri en çok düğün organizasyonlarında ve ya çok özel gecelerde ön planda olmak için tercih edilebilir.

 

Bir cevap yazın