Abiye Kıyafetlerde Ayakkabı Kombini

 

Gece törenlerinin vazgeçilmez parçalarından biri olan, abiye kıyafetler beraberinde pek çok aksesuarı barındırmaktadır. Saç, makyaj, takı, çanta ve bayanların en büyük tutkusu ayakkabılar. Tüm bu detayların doğru kombini abiye kıyafetin şıklığını artırırken, yanlış kullanımı da gece törenlerinde sönük bir yıldız gibi kalmanıza neden olacaktır. Bayanların yaptıkları en büyük hatalardan biri, abiye kıyafetin renk ve desenini tüm aksesuarlara yansıtmak ve uyum içinde olması için çabalamaktır.

 

Oysaki zıt renkler birbirini çok daha iyi yansıtmaktadır. Desen ve renklerin aynı oluşu sizi bir bütün olarak gösterebilir, fakat kıyafet ve aksesuarlar üzerindeki tüm detayları yok edecektir. Bu nedenle dikkat çekmek istenilen noktaları daha ön plana çıkartıp, diğer aksesuarları daha sade bırakarak muazzam bir görünüm elde edebilirsiniz. Özellikle en sık hata yapılan nokta, ayakkabı seçimleridir. Abiye kıyafetin kumaş ve tarzına göre ayakkabı kombini yapılmalıdır.

 

Abiye Elbiselerde Ucu Açık ve Topuklu Ayakkabı Kullanımı

 

Ucu açık ve topuklu ayakkabı modelleri daha modern bir yapıyı yansıtırken her abiye elbise ile kullanılmamaktadır. Bu tarzdaki ayakkabılar daha çok, uçuş uçuş açık hava tarzındaki törenler için kullanımı uygundur. Şifon detayları yoğun olan, parıltı ve ışıltı yerine elbise modeline dikkat çekilmiş abiye modellerine, ucu açık, bilek kısmından bağcıklı ayakkabı modelleri oldukça modern durmaktadır. Çünkü tercih edilen abiye modeli, dokusu ve tarzı nedeniyle şık ve rahat bir modeldir. Bu tarzdaki abiye kıyafetlere klasik tarzda bir ayakkabı seçimi yapmak oldukça yanlış olacaktır.

 

Abiye Elbiselerde Klasik Tarzda Ayakkabı Kullanımı

 

Çoğu zaman klasik ayakkabı modelleri, abiye kıyafetler ile pek uyum sağlamamaktadır. Fakat ayakkabı çeşitliliğinin artması ile hem renk hem de desen olarak abiye formlarında bir klasik ayakkabı bulmak oldukça kolaydır. Burada dikkat edilmesi gereken husus, tercih edilen modelin tarzıdır. Etek boyu kısa ve sade modellere klasik ayakkabılar oldukça iyi uyum sağlamaktadır. Özellikle stiletto olarak bilinen ayakkabıların, renk ve desen olarak kombini muhteşem duracaktır. Özel bir tören olduğu için fazla klasik modelde ayakkabı kullanmak istemiyorsanız, abiye modelinin rengine zıt renklerde ya da klasik ayakkabı ile parlak deseni birleştirerek farklı tarzlar elde edebilirsiniz. Ama klasik ayakkabı tercihiniz olacaksa, kıyafetinizi daha sade seçmelisiniz.

 

Bir cevap yazın