Abiye Kıyafet Seçimiyle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Özel bir gece, davet ya da düğün, nikâh gibi önemli günlerde kadınların tercihi abiye abiye kıyafetkıyafetten yana olmaktadır. Abiye kıyafetler, şık ve gündelik hayatta tercih edilemeyecek kıyafetlerdir. Abiye kıyafetin en sadesi bile günlük hayatta tercih edemeyiz. Abartıya kaçmış oluruz.

 

Abiye kıyafet tercihimizi sadece beğendiğimiz modele göre seçmemeliyiz. Vücut tipimizi bilip, buna göre seçimler yapmalıyız. Mesela göbek bölgemizde fazlalık varsa saten kumaşlardan ya da bel dekolteli abiyelerden uzak durmalıyız. Ya da mini elbiseler zevkimize hitap ediyor olsa da düzgün olmayan ya da çok toplu bacaklara sahipsek mini kesimleri tercih etmemeliyiz. Bunun gibi birçok püf noktaya dikkat edersek oldukça şık bir görüntüye kavuşmamız mümkündür.

Peki dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Bunlara kısaca değinecek olursak, dekolte tek bir yerde göze çarpmalı mesela. Hem sırt hem bacak hem de göğüs dekoltesi vermek, şıklıktan çok uzak olduğu gibi basitliğe doru yaklaştırır bizi. Bu yüzden seçimimizi buna göre yapmalıyız. Bunun dışında göğüs bölgesi önemlidir. Abiye kıyafetlerde son zamanlarda askısız yani straplez modeller ön plana çıkmaktadır. Trend olabilir fakat en çok bilinen klişe bir gerçek var ki moda aslında insanın kendine yakışanı giymesidir. İşte tam da bu söze uygun olarak büyük göğüslere sahipsek ve sırf moda diye straplez model bir abiye tercih edersek hiçte hoş olmayan bir görüntüye kavuşmuş oluruz.

 

Son zamanlarda abiye kıyafetler içinde uçuşan modeller hemen kendini fark ettirmektedir. Uçuşan bu kumaşlarda genellikle tülden faydalanılır. Mesela şık bir davette ya da nikâhta bu uçuşan kıyafetlerden faydalanabiliriz. Bir de açık alandaysa daha hoş bir konsept olmaktadır ve tam uyumu sağlayabiliriz. Abiye seçiminde balık kesim modeller yine çokça tercih edilenler arasındadır. Balık kesimleri uzun boylular daha çok tercih etmeli çünkü kesimi ve üretimi itibariyle adeta uzun boya yakışır bir kesim olmuştur.

Tabi ince bir belin olması gerektiği hiç tartışmasız bir gerçektir. Abiye kıyafet giyerken başka bir dikkat edilmesi gereken nokta ise iç çamaşırıdır. Belli olmayacak ve şıklığımızı bozmayacak seçimler yapmalıyız. Saçlarımız ve ayakkabılarımız da önemli dokunuşlardandır ve topuklu ayakkabı abiyelerin olmazsa olmazıdır.

One comment

Bir cevap yazın