Abiye Kıyafet Seçilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Düğünler, balolar, davetler, kısacası tüm özel günler, şıklığı yakalamak ve göstermek için en uygun yerlerdir. Fakat özellikle abiye kıyafetler seçilirken, pek çok dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu noktalar, hem abiye ile ilgili bir bütünlük yakalamamızı sağlarken hem de oldukça şık görünmemiz konusunda büyük yardımcı olacaktır. Abiye kıyafet konusunda öncelikli olarak dikkat edilecek nokta, seçilen abiyenin kumaş türüdür. Daha çok nişan ve düğün törenlerinde parlak ve modern saten kumaşlar tercih edilmeli, toplantı gibi törenlerde ise biraz daha ağır ama şık kumaşlardan oluşan ipek kumaşlar tercih edilmelidir.

 

Ayrıca mevsim durumuna göre de kumaş ve renk konusunda seçim yapmalısınız. Yaz aylarında daha renkli ve uçuş uçuş elbiseler tercih edilirken, kış aylarında bir davet için daha koyu tonlarda kumaşlar tercih edilmelidir. Böylece, saç, makyaj ve diğer aksesuarlar konusunda da tercih edilen abiye elbise uyum içerisinde olacaktır. Ayrıca, seçilecek abiye kesinlikle vücut hatlarınıza uygun ve vücut kusurlarınızı kapatır şekilde olmalıdır. Kilolu bir yapınız varsa, çok kabarık ve şifon süslemeli elbiseler seçmemelisiniz. Bu tarz elbiseler sizi daha kilolu gösterecektir. Basen kısımlarında kusurlarınızı örtmek için, üst kısımları payetli ve parlak abiye modelleri tercih edilerek, dikkat üst kısımlara çekilebilir. Zayıf bir vücut hattına sahipseniz, daha kabarık ve süslemeli elbiseler zayıf vücut hatlarını, daha dolgun gösterecektir. Tarzınıza uygun tüm abiye modellerine, Modaselvim adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Abiye Elbise İçin Makyaj

 

Makyaj özellikle gece kıyafetlerinde tamamlayıcı bir bölümdür. Ama uygun makyaj için bu kriter geçerli olacaktır. Genellikle yapılan yanlış, elbise ile aynı tonlarda makyaj yapmaktır. Bu sizin bir bütünlük içinde olmanızı sağlayabilir ama makyajın ve sizin sönük kalmanıza neden olacaktır. Bunun yerine elbisenize yakın tonlarda makyaj yapmaya çalışın. Gözlerde koyu renkler ile gölgelendirme yapmak daha hoş ve zarif görünmenizi sağlayacaktır. Dudaklar konusunda kesinlikle aşırıya kaçmayın. Özellikle çok parıltılı bir kıyafet tercih edilmiş ise, makyajınızı ve ruju biraz daha hafif tonlarda yapmaya çalışın.

 

Abiye Elbiseler İçin Uygun Ayakkabı Modelleri

 

           Abiye kıyafet ile ayakkabının uyum içerisinde olması da çok önemlidir. Özellikle törenlerde biraz daha esnek ayakkabı tercih etmek, gece boyunca rahatlıkla ayakta kalmanıza yardımcı olacaktır. Gece kıyafetiniz ile aynı renkler olmasa bile yakın tonlarda bir ayakkabı, gece boyunca bir bütünlük yakalamanıza yardımcı olacaktır. Yakın tonlarda kıyafet seçmeniz, hem kıyafetin şıklığını hem de ayakkabının kıyafet ile uyumunu gösterecektir. Fakat bire bir aynı elbise ve ayakkabılar, elbisenin ve ayakkabının kendisini göstermesini engelleyecektir.

 

Bir cevap yazın