Abiye Giyimi Tercihleri

abiyeEn özel davetlerin vazgeçilmezidir abiye. En yakınımızın düğünü, kokteyl, özel bir akşam yemeği, sabırla beklediğimiz mezuniyet törenimiz bu özel günlerimizin başrolünde yer alır. Şıktır, süslüdür ve zariftir. Uzun ve kısa şekildedir. Beden olarak zariflik ön planda olduğu için 40 beden üstüne pek rastlamayabilirsiniz. Geneli dar kalıp, vücuda oturan şık elbiselerdir. Tabi bunlar hazır olanlar, diğer bedenler için dikim yaptırabilir elbet. Siyah renk olarak da daha zayıf ve asil gösterecektir.

 

Düğün öncesi tatlı telaşlardan biri de nişan. Nişan kıyafetim süslü olmalı diyen de var, yok sade bir abiye olsun diyen de var. Kimi kabarık gelinlik tarzında, kimi düz uzun, kimi düz kısa seçim yapıyor. Zevk meselesi. Ama bunun yanında vücudunuza en uygun olanı tercih etmeliyiz. Uzun boyluysak eğer uzun abiye, altına da ince topuk ayakkabı bir de tamamlayıcısı saç ve makyaj şahane, göz alıcı görünebiliriz.

 

Renk olarak siyah zayıf gösterir diye bilinir. Bu abiyede daha da gözümüze çarpar. Ama tabi eğer biraz dolgun hatlarımız var ve dar kalıp bir abiye seçersek bu tezi çürütmüş oluruz. Çünkü siyah da olsa dar kalıpta hatlar belli olur. O halde daha salaş bir abiye seçimi yapabiliriz. Şifon olabilir mesela. Vücudunuzu sarmayacağı için kendinizi de daha rahat hissedeceksiniz. Bir galaya davetlisiniz. Çok kilolu değilim ancak kalçalarım geniş diyorsanız, yazımın devamını okumalısınız.

 

İlk önce diyebilirim ki streç yani bedeninizi saran abiyelerden kaçınmalısınız. Kumaş oyunları yapılmış abiyeleri tercih etmelisiniz. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Etekleri yandan toplanmış, göğüs altından bollaşan ya da arka kısımdan kumaş hareketleri olan bu modeldeki abiyeler sizin kurtarıcınız olacaktır. Tamamlayıcı olarak da topuklu ayakkabı giyin ki kalçalarınız toparlansın.

 

Peki, ne renk abiye giymeliyim derseniz. Sarışın ve ten renginiz açıksa açık mavi, sarı ya da pembe denemelisiniz. Siyah saçlı ve koyu bir tene sahipseniz turuncu ya da mor denemelisiniz. Günümüzde o kadar çok seçenek var ki biz kadınlar olarak seçim yapmakta zorlanıyoruz. Bu yüzden size bir tavsiye daha sakın bir erkekle seçim yapmayın hadi hadi diye aceleci davranarak sizi daha da zor durumda bırakacaktır.

Bir cevap yazın