Abiye Giyimde Tesettür

tesettür giyim abiyeDinlerin oluşmaya başladığı ilk yıllardan beri sosyal yaşamda giyim kuralları olmuştur. Her dinin kendi inancına göre belirlemiş olduğu kurallar insanların birlikte ve günahlardan uzak yaşamasını amaçlar. Kadınların örtünmesi birçok dinde öne çıkan ve tartışılan bir konudur.

 

İslamiyet görüşünü benimsemiş olan toplumlarda öncelik verilen konulardan biri de kadının toplum içindeki yeridir. Fikrine, eğitimine, ve yeteneğine göre değil, kıyafetine göre kadın değerlendirmek şu zamanların modası olmuştur. Kutsal kitaba göre bir kadın gösteriş yapmamak ve erkeğin nefsini uyandırmamakla mükelleftir. Fakat hem bu çağda yaşayıp hem de binlerce yıl önce koyulmuş kanunlara uygun yaşayabilmek çoğu zaman mümkün olmamaktadır.

 

 Çağına göre tesettür anlayışı

 

Tesettür giyim anlayışı başlı başına bu çağa ait bir terimdir. Dini kanunlara göre belirlenen kuralları uygulamak zorlaştıkça tesettür giyim gibi alanlar ortaya çıkmış ve insanları vicdan yükünden kurtarmayı amaçlamıştır.

 

 Tesettür giyim seçenekleri

 

Zamane kadınları gelişen yaşamın koşullarından dolayı bir çok şekilde giyinip sosyal yaşama katılma olanağı bulmuşlardır. Tesettür giyim de bu çeşitlerden biridir. Müslüman bir kadın tesettür kıyafetlerle hem dini emrettiği şekilde giyinebilecek hem de sosyal yaşama katılabilecektir. Tesettür giyim de kendi içinde çeşitler oluşturmuştur. Günlük kıyafetler, iş kıyafetleri, spor kıyafetler ve abiye kıyafetler tesettür giyim tarzına başarılı bir şekilde uyarlanmıştır.

 

 Tesettürde abiye

 

Abiye giyim kendi kendine koca bir sektör oluşturacak yelpazeye sahip olan bir tarzdır. Abiye kıyafetler, düğün, nişan gibi organizasyonlarda giyilen şık ve gösterişli kıyafetlerdir. Bu giyim şeklini tesettüre uyarlamam tartışmalara sebep olmaktadır. Müslüman bir kadının dini gösterişli olması yasaktır.

 

Tesettür giyim abiye kıyafetler bazı kadınlar tarafından tercih edilse de büyük bir kesim bu tarza hala sıcak bakmamaktadır. Pul ve payet işlemeli, renkli, uzun etek ve pantolonlardan ve bunları tamamlatıcı olarak rengine uyumlu eşarplardan oluşan tesettür abiye tarzı makyaj ihtiyacı da doğuran bir tarzdır. Özel bir davete giden tesettürlü giyinen bir kadın hem dikkat çekecek hem örtünmesini sağlayacak olan tesettür abiye tarzını tercih etmelidir. Tesettür giyim abiye giymiş bir kadın eşarbını ve makyajını bu kıyafete uyum sağlayacak şekilde kuaför ve benzeri salonlarda yaptırmalıdır.

Bir cevap yazın