Abiye Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

 

 Tesettür abiye, seçimi tesettürlü bayanların sorunlarından birisidir. Özel günlerinde söz, nişan, kına ya da akraba düğünleri en yakınlarının özel günleri için bir abiye almaları gerekir fakat doğru seçimi nasıl yapacaklarını bilmezler. Aşağıda kafası karışık bayanlara yardımcı olabilmek adına tesettür abiye alırken dikkat edilmesi gereken bir kaç püf nokta yer almaktadır:

 

1- Her şeyden önce ne istediğinizi bilmelisiniz. Nasıl bir model aradığınıza karar veremediyseniz seçim yapmanız oldukça güçleşecektir. Bu sebeple dergi ya da internetten abiye modellerini inceleyerek kafanızda bir model belirlemelisiniz. Ne istiyorsunuz? Şıklık mı, rahatlık mı? Yoksa her ikisi demi? Kilolu iseniz daha zayıf görünmek mi istiyorsunuz? Yoksa sizin için bu önemli değil mi? Bu konuda size önerimiz kilolu iseniz sizi daha zayıf gösterecek modelleri tercih ederek daha şık ve zarif olabilirsiniz. Tam tersi çok zayıf olan bayanlarında tercihlerini onları biraz kilolu gösterecek modellerden yana kullanmaları tavsiye edilebilir.

 

2- Renk olarak da en çok sevdiğiniz renk yerine teninize en çok yakışan rengi tercih etmelisiniz. Tesettür abiye de renk seçimi önemlidir. Renk seçimi ten renginin yanı sıra mevsimlere ve gideceğiniz yerdeki konumunuza göre de değişiklik göstermektedir. Ancak genelde beyaz tenli bayanlar açık tonlar yerine beyaz ve krem gibi daha koyu ya da belirgin renkler tercih etmelidirler. Esmer bayanlar ise daha naturel ve cilt renklerini boğmayacak tercihler yapmalıdır.

 

3- Tesettür abiye olarak kafanızda bir model tasarladınız ancak tasarladığınız modeli bulamıyor iseniz; istediğiniz modeli bir butikte diktirebilirsiniz. Böylece çok fazla vakit kaybetmeden istediğiniz modele kavuşabilirsiniz.

 

4- Tesettür abiye deyince ilk akla gelenlerden birisi de hiç şüphesiz topuklu ayakkabıdır. Uzun ve yorucu geceler de ince topuklu ayakkabılar yerine ayağınızı rahat ettirecek platform ayakkabıları tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

 

5- Bir diğer önemli konu da abiyenizin üzerine takacağınız şaldır. Kesinlikle abiyeniz ile aynı tonda bir şal tercih etmelisiniz. Günlük hayatta her ne kadar zıt renkler önerilse de bu tarz özel günlerde aynı tonlardaki şallar daha zarif görünmenize yardımcı olacaktır.

 

Bir cevap yazın