2018 Yılı Tesettür Giyim Trendleri

 

Tesettür giyim de belki de en çok dikkat çeken kısım şal ve eşarpların bağlanma şekli, desenleri ve renkleridir. Herkesin sürekli kullandığı bir bağlama şekli olsa da 2018 yılının en moda şal trendlerini biliyor musunuz? İşte size günlük hayatınıza kolaylıkla adapte edebileceğiniz en moda şal tarzları…

 

1-Şalınızın üzerini aksesuarlar ile zenginleştirin: Her gün bağladığınız boynunuzdan sarkan şalınızın uçlarını bir kaç tane yüzük yardımıyla zenginleştirip yepyeni bir tarz yaratabilirsiniz. Eğer daha sade ama dikkat çekici bir tarz istiyorsanız düz renkli yüzükler kullanabilirsiniz eğer daha şatafatlı bir görünüm istiyorsanız taşlı yüzüklerle de şalınızın görünümü zenginleştirebilirsiniz. Unutmayın ki tesettür giyim kurallarına göre giyinmek trendlerin gerisinde kalmak anlamına gelmiyor.

 

2-Büyük küpeler takın: Özellikle Arap kadınlarının severek kullandığı bu tarz 2018 yılının trendleri arasında yerini almış durumda. Tesettür giyim endüstrisinin hızla büyümesi modayı çok seven Arap kadınlarının da üzerine ilgiyi yöneltmiş durumda. Kulaklarınızı kapatacak şekilde şalınızı bağlayın ve büyük küpeler takın. Yeni sezonda büyük ve taşlı küpeler oldukça moda! Küpelerinizi göstererek şal takmanın bir diğer yolu da şalınızı türban şeklinde bağlamaktır.

 

3-Gözlük kullanın: İster gözünüz bozuk olsun ister olmasın bu sezon günlük hayatta çerçeveli gözlüklere sahip olmak çok moda. Gözlük takarken başörtünüzü çok sıkı bağlarsanız kulaklarınızda gözlük saplarının da yarattığı baskıdan dolayı acıma hissi oluşabilir. Bunu saçınıza bir bone takarak ve başörtünüzü daha serbest biçimde bağlayarak önleyebilirsiniz.

 

4-Yüzünüzün şekline en uygun bağlama şeklini bulun: 2018 yılı her ne kadar başörtüsünde rahat şıklığı ön plana çıkarsa da yüzünüze en uygun şekli bulmanız konusunda da ısrarcı davranıyor. Tesettür giyimin belki de en önemli parçası olan başörtünüzü yüzünüzün şekline göre bağlayıp şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

 

-Oval Yüzler: Kadınların en çok sahip olmak istedikleri bu yüz şekline sahipseniz çok şanslısınız. Çünkü her modeli rahatlıkla deneyebilirsiniz.

 

-Dikdörtgen Yüzler: Muhakkak bone kullanmalısınız. Bone sayesinde yüz çizginiz daha kısa görünecek ve oval görünüme yaklaşacaktır.

 

-Kare Yüzler: Keskin yüz hatlarınızı daha yumuşak çizgilere yaklaştıracak modelleri denemelisiniz. Eşarp ve şalınızı sımsıkı bağlamak yerine daha serbest formlarda kullanmayı denemelisiniz.

 

-Yuvarlak yüzler: Yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz mutlaka bonenizin başörtünüzden çıkıp görünmemesine dikkat etmelisiniz. Bonenizi ve yanaklarınızı gizleyerek böylece yüzünüze daha uzun bir görünüş kazandırabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın