2018 İçin Tesettür Modası

Bu sene moda akımına tesettür modası çok şık parçalar ve renklerde giriş yaptı. Tesettür giyim için ayrı ayrı desenler ve renkler vitrinlerde yerini aldı. Elbiseler genelde çok konuşulan ve sıkça tercih edilen modeller arasına girdi. Elbise olarak genelde yaz mevsiminde dar kesim ve belden aşağıya çok hafif bollaşan modeller seçildi. Ünlü tasarımcılar bu modelleri başörtüleri ile ton farkı sağlayarak modaya yerleştirdi. Elbiselerin en çok düğme detaylı olanları kombinlenmeye de uygun olarak tercih edildi. Düğme detayları ile moda olan elbiselerin detayları yakalarda ve kollarda yer alıyor. Genelde bu moda akımı kısa çizme ya da yaz mevsimi için az topuklu ayakkabılarla kombinleniyor.

 

 Tesettür Modasında Tunik

 

Tunikler 2018 de en çok bel detayı modasına girdi. Tunik modelleri belden kemerli olarak sıkça tercih ediliyor. Bu parçaları kombinlemek te çok kolay oluyor. Tuniklerde bu sene bir fark yaratan tuniğin kesimi oldu. Tasarımcılar tesettür tunik modelleri içerisine aşağıya doğru parça parça duran kesimleri tasarladı. Bu tarzda ki tunikler moda olduğu kadar hemen hemen her yerde de giyime uygun modellerden oluşuyor. Bunları kombinlerken, uzun kolyeler veya küçük inci küpe detayları şıklık kazanmaya yardım ediyor. Tunikler bu sene modelleri yanı sıra moda olarak fuşya tonlarına yer verdi. Fuşya tonlarında tunikler ile beyaz pantolon kombini yapmak yaz mevsimi için vazgeçilmez kombinler oldu.

 

 Tesettür Modasında Abiye

 

2018 ​​​​​​senesi içinde tesettür modelleri abiye olarak güpür işlemelere yer verdi. Güpür kendini her zaman gösteren ağır bir işlemeye sahip gösterişli tasarımlar olmaktadır. Abiye modeller de kol güpür detayları ve yakadan bele kadar inen güpür işlemeleri sıkça tercih ediliyor. Ayrıca bir model de inci tasarımlarına yer veriyor. İnci işlemeli modeller de gece için uygun ve kendini gösteren tasarımlar olmaktadır. Başörtüler ile bu moda akımında ton uyumu sağlanmaktadır. Takım halinde olan abiye modalarında açıklı koyulu tasarımlar mevcut olmuştur. İnci detaylı abiye modellerini takı olarak kombinleme işi oldukça kolay olur. Güpür modasında en çok renk seçeneği de bu sene açıklı kahve tonları olarak kullanılmaktadır.

 

Bir cevap yazın