2017 Yılının Ferace Modası Nasıl Olacak?

 

 

    Tesettür giyim dendiği zaman artık ilk akla gelen kıyafetlerden biri ferace olmaktadır. Feracenin geçmişi ülkemizde çok uzun yıllara dayanmaz. Bundan 10 yıl öncesinde ülkemize yavaş yavaş gelmeye başlayan ferace günümüzde tüm tesettür firmalarının en gözde ürünleri haline gelmiştir. Yeni çıktığı zamanlarda koyu renkler dışında renkleri olmayan ve çok fazla modelleri bulunmayan bu dış kıyafet; şimdilerde pek çok renk ve desenlerin yanı sıra çok farklı modeller de üretilmektedir. Hatta öyle ki her yıl farklı bir ferace tarzı ortaya çıkmaktadır.

 

Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında tesettürlü bayanları kap, pardesü gibi çok sıcak tutacak ürünler yerine daha rahat ve serinliğinin yanında şık görünümlü feraceleri tercih etmektedir. Peki, bu yılın ferace modası nasıldır? Sizin için araştırdık ve bir kaç püf nokta ile bu yıl da modayı yakından takip ederek şıklığınızdan ödün vermemeniz için aşağıda bu bilgileri sizlerle paylaştık:

 

1- 2017 yılına çiçek modellerinin hakim olacağını belirtmek isteriz. Yalnızca ferace de değil tüm kıyafetler de bu yıl yaz-kış çiçek desenleri yer alacaktır. Feracelerde bundan nasibini almıştır. Bazı feraceler de kol ve etek kısımlarında rastlayacağınız çiçek motiflerine bazı feracelerde dağınık bir şekilde ya da sadece yaka ve belli yerler de rastlamanız da mümkündür. Kısaca sizin zevkinize uygun olan çiçek modelli bir feraceyi dolabınıza eklemenizi tavsiye ederiz.

 

2- Ferace deyince eskiden koyu renkler aklımıza gelirdi. Şimdilerde ise yazın sıcaklığına uygun renkli feraceler göze çarpmaktadır. Kışın siyah güneşi üzerinize daha çok çekeceğinden renkli feraceleri tercih ederek bu dertten kurtulabilirsiniz.

 

3- Ferace de ilk zamanlardan bugünlere hemen hemen her yıl moda olan yarasa kollar bu senenin de vazgeçilmez detayları arasında olacaktır. Dolabınızda daha önce almış olduğunuz bir yarasa kol feraceniz var ise yeni bir ferace almanıza gerek yok. Onu bu yıl da kullanabilirsiniz.

 

4- Uzun boylu bayanlara omuzdan aşağı dökümlü geniş, rahat ve şık olan feraceleri önerebiliriz. Bu feraceler size ayrı bir hava katacak ve zarafetinize zarafet ekleyecektir.

 

Bir cevap yazın