2017 Feracelerde Moda Olan Renkler

Ferace kadınların örtünmek için kullandığı arkası bol genellikle eteklere kadar uzanan manto şeklinde bir giysidir. Kapalı bayanların gözdesi niteliğindedir. İlk üretildiği zamanlar daha sade ve tek renk olarak üretiliyordu. Günümüzde ise ferace modelleri daha farklı renklerde ve daha çok çeşitli bir şekilde üretiliyor. Hatta moda tasarımcıları sayesinde ferace modaya da uygun olarak üretilmeye başlanmıştır.

 

 Trend Ferace Modelleri

 

Feraceler kapalı bayanlar tarafından hemen hemen her yerde kullanılmaktadır. Bu ferace modellerinin trend olması yıldan yıla değişim göstermektedir. 2017-2018 Sonbahar-kış sezonunda yarasa kollu feraceler trend olup çok kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca feracelerde yeni bir trend olan floral desenlileri de unutmamak gerekir. Bu ferace çeşitlerini jean pantolonlarla da kullanıp sportif bir görünüm elde edebilirsiniz. Yakası süslemeli ve boncuklu feraceler de bu sezon çok tercih edileceğe benziyor. 2017 ferace modellerinde fırfır süslemeli ferace modelleri de öne çıkmakta. Sade bir görünüm isteyenler için ise kalem elbiselerle ferace kombin edilmesi çok hoş duracaktır. Klasik ferace sevenler için Mevlana tarzı ferace çeşitleri kullanılmakta. Ayrıca bu kış sezonunda çift renkli feraceler çok moda olacak. Düğün veya özel davetlerde kullanmak isteyenler için de ferace çeşitleri mevcut. Bu feraceler simli, dantelli veya güpür işlemeli olarak karşımıza çıkıyor.

 

 2017 Feracelerde Moda Olan Renkler

 

Siyah ve kahverenginin yanı sıra kot kumaşlar, saks mavisi, nar çiçeği, somon ve bordo renkler çok kullanılanlar arasında yer alıyor.

 

 Ferace Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Ferace giyinmek isteyen hanımların kafası çok karışıktır. Bu karışıklığın sebebi ise feracenin ülkemizde pek tanınmamasıdır. Bu durum da bayanların kaliteli feraceyi bulamaması ön yargısına sebep olmaktadır. Ama kısaca ferace alınırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir: Bunlardan ilki feraceyi kimden veya nereden aldığınızdır. Feracenin tesettüre uygunluğu göz önünde bulundurulmalıdır. Kumaş kalitesine dikkat edilmelidir. Dikiş ve kalıp durumuna bakılmalıdır. Beden, renk ve model seçimi çok önemlidir. Cebinizi yakmaması için ürünün kalitesine göre fiyatı önemli bir husustur. Feracenin nakış, taş işleme ve aksesuarları önemlidir. Feracenin sezona uygun olup olmadığı ve ürünün hem şık hem de kullanışlı olmasına dikkat edilmelidir.

 

Bir cevap yazın