Tesettür Elbise Tercihleri Nasıl Yapılmalıdır

C.M.N - Kemerli Kuş Gözü Detay Tunik UKB1038 Hardal (1)Tesettür elbiselerin en önemli olayı giyecek olan kişiye yakışacak bir model olması gerekmektedir. Yani tesettür elbisenin vücut hatlarına göre uygun seçimler yapılması daha yararlı olacaktır. Bu şekilde daha güzel görünümler kazanmış olursunuz. Tesettür kıyafetlerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer seçim ise abiyenin kumaş modelidir. Tesettür elbiselerinin kumaş yapıları saten ve şifon ipek olmasına dikkat edildiği taktirde daha iyi sonuçlar kazanmış olursunuz. Tesettür elbise tercihlerinde renk seçimleri önemli olmaktadır.

 

Yüz tiplerine göre renk seçimleri yapılırsa daha iyi bir uyum sağlamış olursunuz. Siyah, neon, turkuaz, dore gibi renkler tesettür elbiselerde modası geçmeyen ve en çok tercih edilen renklerden oluşmaktadır. Tesettür elbise mavi renk tonları ise tercih edilmesi de güzel görünüme sahip olacaktır. Mavi renk tonları modası geçmeyen renklerin arasında olmaktadır. Fakat tesettür elbiselerde bir diğer dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi ise düzgün kombinelerin yapılmasıdır. Tesettür elbise kombineleri uyumlu bir şekilde yapıldığı taktirde daha şık görüntüler ortaya çıkmasına ve elbisenin şıklığı ortaya çıkarmasında yardımcı olacaktır.

 

Tesettür Elbise Kombineleri Nasıl Olmalıdır?

 

Tesettür elbiseler giyildiği alanlara göre farklılık göstermektedir. Yani kapalı bir alanda giyilecekse açık renkleri tercih etmeniz daha şık olmanızda yardımcı olacaktır. Tesettür elbiselerde kumaş modelleri çok önemlidir. Bu nedenle tesettür elbiselerde tercihiniz ilk olarak kumaş seçimi olmalıdır. Tesettür elbiselerinin renklerine göre makyaj tercihi yapılmalıdır. Bunun yanı sıra, tesettür elbise kombineleri yaparken ayakkabının ve çantanın renklerine uygun seçildiği taktirde daha iyi sonuçlar elde etmiş olursunuz.

 

Tesettür elbisesinin kombinelerini, elbiseye uygun bir ayakkabı yardımı ile ve aksesuar yardımı ile kombineler yaparak yardım alabilirsiniz. Bu aksesuar kombineleri sayesinde daha şık görünümler sağlayabilirsiniz. Tesettür elbise kombinelerini renk uyumlarını sağlayacak bir şekilde yapmanız daha iyi sonuçlar kazanmanıza faydalı olacaktır. Eşarp ve şal gibi kombineler yardımı ile daha olması için yapabilirsiniz. Fakat eşarp ve şal gibi kombineleri yaparken tesettür elbisenin rengine göre uyum sağlaması gerekmektedir. Farklı uyumlar sağlandığı taktirde iyi sonuçlar çıkartmayabilir. Bu nedenlerden dolayı renk uyumlarını düzgün bir şekilde sağlayabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın