Tesettür Abiye Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

 

Özel bir davet, düğün, nişan veya kutlama için genelde abiye elbiseler tercih edilir. Bayanlar özel günlerde çok şık olmak isterler. Hayalini kurduğunuz şıklığa ulaşmak için size bugün adım adım ipuçları vereceğim. Tesettür abiye modellerinde o kadar çok seçenek var ki. Önemli olan sizin kendinize neyi yakıştırdığınız ve neyi yakıştırmadığınız. Elbisenin modeli de çok önemli fakat elbiseyi taşıyamadıktan sonra elbisenin güzelliğinin pek bir önemi kalmamış oluyor. Vücut ölçülerinize, kilonuza ve boyunuza uygun elbise seçerseniz, çok güzel olmak istediğiniz o özel günlerde harika bir görüntü sergileyebilirsiniz. Mesela biraz kilolu iseniz biraz daha dökümlü abiyeleri tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

 

           Tesettür abiye seçerken dikkat edilmesi gereken iki çok önemli konu var; renk ve model. Herkesin ten rengi, kilosu ve vücut ölçüleri farklıdır. Bu yüzden bugün kendinize yakışan elbiseyi bulmanız için size yardım edeceğim.

 

Kum Saati Vücut Tipine Sahip Hanımlar

 

Balık abiye tarzındaki elbiseler size çok yakışacaktır. Eğer beyaz tene sahipseniz mavi, yeşil, pembe tonlarını elbise üzerinde çok iyi taşıyabilirsiniz. Basenlerden sonra dökümlü gelen balık elbiseler iyi bir seçim olabilir. Elbisenin çok dar olmamasına dikkat etmekte fayda var.

 

Elma Vücut Tipine Sahip Hanımlar

 

Elma vücut tipine sahipseniz elbise seçerken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri abartıdan kaçınmaktır. Sizi sadece düz, abartısız ve taşsız elbiseler zarif gösterecektir. Göğüs bölgesindeki taşlardan ve belden oturtmalı abiye elbiselerden kaçınmanızda fayda var.

 

Armut Vücut Tipine Sahip Hanımlar

 

Belinizin üst kısmında mücevher ve aksesuarlar kullanmanız güzel duracaktır. Armut vücut tipine sahipseniz elbise seçerken amacınızın ilgiyi kalçalarınızdan uzaklaştırmak olduğunu unutmayın. Bel kısmından itibaren bollaşan sade bir abiye elbise, çok şık ve zarif gözükmesine sebep olacaktır.

 

Dikdörtgen Vücut Tipine Sahip Hanımlar

 

Omuzları geniş gösteren bir elbise seçimi yapmanız daha iyi olacaktır. Elbisenizin belden yukarıdaki kısmında abartıdan kaçınmalısınız. Eğer elbisede biraz abartı istiyorsanız basenden aşağı kısımda süs kullanmak sizi daha güzel gösterecektir.

 

Tesettür Abiye Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Hususlar

 

Elbisenin vücudunuza çok yapılmamasına özen gösterin. Elbisenize uygun bir şal seçimi yaparak güzelliğinize güzellik katabilirsiniz. Kumaşı çok ince ve şeffaf olmayan kumaşları tercih ediniz. Fazla kilolarınızın olduğu yerlerinizde dökümlü modelleri tercih edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın