Sadelikten Doğan Şıklık Elbiselerde…

 

BİRBEN - Pul Payet Balık Abiye BRB88954-S Pudra (1)Elbise, tek parça olmasından dolayı, kıyafeti kombinlemek için zaman harcamayacağınız, kişiye bütünsel bir şıklık veren parçalardır. Trend renkler kullanıldığında; ayakkabı, çanta ve başörtüsü ile doğru kombinlendiğinde, kişiyi tam olarak görünmek istediği şekle kavuşturacaktır. Tesettür elbise, iç huzurundan uzaklaşmadan, kendisinden ödün vermeden şıklık arayanların tercihidir.

 

Dantel Detaylı Tesettür Elbise

 

Tesettür modasında, sadelik her zaman ön planda olmuştur. Ancak, ölçülü olmak kaydıyla, trend malzemeler de kullanılabilir. Dantel, tam olarak bu tanıma uyan ve elbiselere hareket katan bir detay. Özellikle, son zamanların en göz dolduran dantel türü; siyah danteller. Tek renk ve desensiz kumaş ile üretilmiş olan tesettür elbise, kemer yerine kullanılan geniş bir bant şeklindeki siyah dantel ile göz alıcı ve trendi yansıtır bir sonuç ortaya koyabilir. Bu kadar göz alıcı olmak istemiyorsanız, elbisenin etek uçlarını çepeçevre saran bir dantel şerit, son derece hareketli ve sadelikten ödün vermeyen bir kıyafete sahip olmanızı sağlayabilir.

 

Tesettür Elbiselerde Düğme Modası

 

Parlamayan, akışı bozmayan detaylar arıyorsanız; cevabınızı düğmelerde bulabilirsiniz. Elbisenin, genel olarak, belden yukarı kısmında yer alan detaylar, işlevsellikten uzak, görsellik için kullanılıyor. Yaka kısmından başlayıp, her iki koldan devam eden ve el bileklerine kadar uzanan bir dizi kumaş kaplı yuvarlak düğme, elbisenizi hiç olmadığı kadar şık görünecektir.

 

Tesettür elbiselerde, boyunun hemen altından başlayıp, göbeğin biraz üstünde biten, parlak düğmelerden oluşmuş bir sıra, sezonun trendlerini yakalamanızı sağlamak için yeterli. Sadece kollarda düğme kullanmak istiyorsanız, bilekten kola doğru 10-15 santimlik bir düğme dizisi, işlevsel ve görsel fayda sağlamış olur.

 

İncili Tesettür Elbiseler

 

İnci görünümlü ve elbise ile aynı renkte, farklı boyutlardaki boncuklar, etkili şekilde kullanılıyor. Birbirinden farklı boyutlardaki inciler, belli bir dese oluşturacak şekilde, yakadan göbeğe doğru uzanan bölgeye sabitlenerek, aşırıya kaçmayan, romantik bir şıklık sağlıyor. Bu bölgeye ek olarak, el bileğinden başlayan bölgede, elbisenin kol kısmında da seyrek yerleştirilmiş inciler kullanılarak, şıklık hissi pekiştirilmiş oluyor.

 

Kullanım zorluğu yarattığından, günlük tesettür elbiselerde, belden aşağıda kalan kısımlarda, inci boncuklar kullanılmıyor. İnci şıklığını, üst gövde ile sınırlı tutmak istemiyorsanız, çantanızda da benzer boncuklar kullanarak, görüntünün etki alanını genişletebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın