Moda Ve Tesettür

giyim4Ülkemiz de tesettürlü bayanların sayısı her geçen gün artmakta. Bu durumla beraber tesettür modası ifadesi hayatımıza girdi. Ticari açıdan yeni bir pazar da açılmış oldu. Çünkü kapalı bayanlar da en az açıklar kadar giyimine özen gösteriyor ve kıyafetler için para harcamaktan kaçınmıyor. Bu talep karşısında sadece tesettür kıyafetler tasarlayan, satan markalar ortaya çıktı. Hatta birçok tasarımcı çizdiği tesettür elbiselerinin çok satmasıyla aranan isimler oldu.

Tesettür modası, temelde örtünmeyi esas alan bir moda anlayışıdır. Amaç örtünmek olunca bol kesim tasarımlar ön planda oluyor. Bu amaçla robalı, kloş gibi fazlaca kumaşın kullanıldığı modeller en çok tercih edilenlerden oluyor. Tesettür giyimde sadece bol kıyafetler yok elbette, dar kesim pantolonların üzerine tunik giymek son bir iki yıldır genç kızların tercihi oldu. Diz altına kadar gelen uzun ve dar kesim gömlekler yine aynı boy yeleklerle kombin ediliyor.

Tesettür giyimde en çok dikkat edilmesi gereken nokta eşarp ya da şal seçimidir. Kombinlerin yıldız parçası olan başörtüleri kesinlikle giyilen kıyafetlerle uyum içinde olmalıdır. Bu konuda da her geçen gün seçenekler artıyor. Her ton renkte bulunabilen eşarp ya da şallarda aklınıza gelebilecek tüm desenler yer almakta. Üstelik aynı başörtüsünü farklı bağlama şekilleriyle farklı kombinler için de kullanabilirsiniz.

Dış giysisi, yani kap, pardösü, ferace, yelek giymeden dışarı çıkmayan bayanlar var. Onlar da çok şanslı, çünkü çeşit çeşit renk ve modeller bu kıyafetlerde de sıkça görülüyor. Şık olmak isteyen tesettürlü bayanlar aksesuar olarak büyük bilezikler, güneş gözlükleri ve renkli kolyeleri tercih ediyor. Daha önceleri daha çok düz ayakkabıları kullanmayı seçen kapalı bayanlar tercihlerini artık topuklu ayakkabılardan yana kullanıyor.

Tesettür giyimde kadınların en çok ilgisini çeken şüphesiz abiye giyimi olacaktır. Bazıları bir servet tutarında olan abiye kıyafetlerle kapalı bayanlar katıldıkları organizasyonlarda ilgileri üzerlerinde toplamayı başarıyorlar. Abiye elbiselerde iki parça gibi görünen, üst kısmı bel bölgesine oturan, etek kısmı ise yarı ya da tam kloş olan elbiseler çok fazla alıcı buluyor. Payet, taş ve tüller abiyelerin şıklığına şıklık katıyor.

Bir cevap yazın