Başörtüsü Nerelerde Kullanılır?

Başörtüleri bayanların dini inançları münasebetiyle saçlarını ve kulaklarını örtmek için kullandıkları bir giysi çeşididir. Baş bağlamak sadece Müslüman bayanlara özgüdür. Diğer dinlerde böyle bir sınırlama bulunmazken Müslümanlıkta bayanların başlarını örtmeleri dini bir gerekliliktir. Bayanlar da başlarını bağlamak için başörtüsü adı verilen genellikle yünden veya pamuktan yapılı giysileri giymektedirler.

Dini inanışlar gereği bağlanan başörtüleri günümüzde tüm bayanlar tarafından tercih edilmemektedir. Her ne kadar gündelik hayatlarında sürekli olarak takmaktan yana olmasalar da bayanlar namaz kılarken kuran okurken cenazeye katılırken veya cami ziyaret ederken başörtüsü takmayı tercih etmektedirler.

Bu nedenle de her bayanın mutlaka en az birkaç tane başörtüsüne ihtiyacı vardır. Bayanlar her kıyafette olduğu gibi başörtüsünde de şık giyinmeye özen gösterirler. Bu nedenle de farklı başörtülerine yönelimler fazladır. Sıradanlaşmış modellerden ziyade bayanları hem şık gösterecek hem de tüm saçlarını kapatacak başörtülerine talep oldukça fazladır.

Bayan kıyafetleri çok çeşitlidir. Bayanlar şık görünebilmek için farklı kombinasyonlar oluşturmaya özen gösterirler. Başörtüleri de bu kombinasyonları tamamlayan en önemli unsurlardan bir tanesidir. Dini inancı olan bayanlar başörtülerine uygun olarak giyinmeye özen gösterirler.

Öncelikle giyecekleri elbiseleri satın alan bayanlar daha sonra aldıkları elbiselere uyumlu olan başörtülerini satın almaktadırlar. Başörtüleri genellikle tuhafiyelerde ve şık mağazalarda satılmaktadır.

Tabi mağaza mağaza dolaşmak istemeyen bayanlar için bir diğer seçenek ise internetten alışveriş yapmaktır. İnternet üzerinden akla gelebilecek her türlü modelde başörtüsünü bulmak mümkündür. Özellikle internetin her eve girmesi ile birlikte bayanlar da bu rahatlıktan faydalanarak oturdukları yerden başörtülerine bakabilmektedirler.

Turistler ülkemizi ziyaret ettikleri vakit en çok satın aldıkları hediyelik eşyalardan biri de başörtüleri olmaktadır. Turistler genellikle camileri ziyaret etmekte ve orada gördükleri başörtülerine hayran kalmaktadırlar. Bu nedenle de o başörtülerini sevdikleri kişilere hediye olarak satın almaktadırlar.

Müslüman olmayanların bile başörtülerine olan merakı bu sektörün büyümesine olanak sağlamıştır. Sadece dini inançlar için değil aynı zamanda bir süs giysisi olarak da başörtüleri tercih edilebilmektedir. Birbirinden kaliteli başörtülerini internetteki güvenilir alışveriş sitelerinden en uygun fiyatlar ile satın almak mümkündür.

Bir cevap yazın